Hashtags

Haal het maximale uit Twitter hashtags

Spread the love

Twitter is hét medium om korte berichten te verspreiden. Leesbaar voor heel de wereld en te categoriseren door hasgtags te gebruiken.

Hoe werken hashtags?

Hashtags is eigenlijk een korte benaming voor het onderwerp van de tweet. Het kan een samenstelling zijn van letters, woorden en cijfers, en beginnen altijd met een # (hash, of hekje). Ze kunnen natuurlijk niet te lang zijn anders blijft er te weinig ruimte over voor de tweet zelf.

Als mensen geïnteresseerd zijn in tweets van een bepaald onderwerp dan kunnen ze daarop zoeken. Als jij ook een bericht hebt wat over hetzelfde gaat dan is het slim dezelfde hashtag te gebruiken zodat meer mensen jouw tweet kunnen lezen.

Het gebruik van hashtags

Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of er is een hashtag voor. Is er nog geen hashtag voor dan kun je die zelf verzinnen! Dat is het mooie van Twitter.

Als je bijvoorbeeld wilt weten wat er momenteel speelt in jouw woonplaats dan kun je bijvoorbeeld op #amersfoort of #bergenopzoom zoeken en vindt je allerlei tweets over dingen die momenteel in jouw woonplaats spelen.

Evenementen en gebeurtenissen zijn ook altijd een bron van tweets, zoals de afgelopen olympische spelen (#rio2016) of wanneer Ajax tegen Feyenoord speelt: #ajafey.

Trends

Trends op Twitter
Trends op Twitter

Als je via je browser naar Twitter gaat dan zie je een kolom met Trends. Trends zijn onderwerpen waar op dit ogenblik veel over getweet wordt, en zijn gepersonaliseerd op basis van mensen die jij volgt en waar je je op dit moment bevindt. Ben je in het buitenland, dan zul je dus andere trends te zien krijgen dan wanneer je in Nederland bent. Je kunt de Trends overigens wel aanpassen zodat deze meer op jou van toepassing zijn.

Hoe kan ik zelf meer volgers krijgen?

De beste manier om meer volgers op jouw twitter-account te krijgen is om te volgen wat er speelt op Twitter en hier slim op in te haken. Grappige opmerkingen en plaatjes plaatsen die over de onderwerpen gaan zijn een effectieve manier om meer volgers te krijgen.


Hashtags werken ook op Facebook en Instagram, dus doe er je voordeel mee!

Geef een reactie